dec 21 2016

“Psst meisje…” Is nog het minst van alles wat je op straat toegeroepen kan worden. In Amsterdam gaan ze straatintimidatie beboeten. Kosten? Oplopend tot €4100,-. Is dat het waard? Ja! Blijkbaar. Helaas.
Ook in Buenos Aires hebben ze sinds kort een ‘anti-catcalling’ wet aangenomen. Daar zijn de boetes een stukje lager; $60,-. Dat allemaal door een video van Aixa Rizzo, waarin ze vertelt over drie mannen die haar op straat achtervolgen en bespreken wat ze allemaal met haar gaan doen. Beleidsmaker Pablo Ferreyra ging ermee aan de slag:

Some forms of sexual harassment in public are accepted as a traditional part of our culture. That should not be a reason to tolerate this abuse.

Lees hier waarom dit zulke belangrijke besluiten zijn. Niet alleen voor vrouwen, maar voor iedereen die zich onveilig voelt op straat. Dat het binnenkort niet meer beboet hoeft te worden, maar het normaal is, om gewoon over straat te kunnen lopen.

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Grubb Tip dit artikel! Plaatsen/stemmen op Bligg.nl Wat vinden wij over... Voeg toe aan TagMos.nl Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter
 

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

lees ook de volgende gerelateerde posts:  • Wallpapers
  • Tags

  • RSS Vibrational Being