De Liedjes 2014

Dit zijn ze, mijn liedjes voor 2014. Samengevoegde keuzelijstjes, op alfabetische volgorde. Want er zijn geen favorieten onder je lievelingen…

ALB Whispers – Under the Moonlight
Alt-J – Every Other Freckle
Avi Buffalo – So What
Bahamas – All The Time
Ben Howard – I Forget Where We Were
Bohicas – XXX/Swarm
Damien Rice – I Don’t Want To Change You
Fink – Looking Too Closely
Future Islands – Seasons (Waiting On You)
Meg Myers – Desire
Real Estate – Talking Backwards
Sigma ft. Kanye West – Nobody To Love
Sore Losers – Girl’s Gonna Break
The Neighbourhood – Sweater Weather
Vic Mensa – Down On My Luck

Jeetje, moeilijke clip van ALB, gelukkig gaat het me om het liedje. Lange leve Indie bandjes! En hartjes voor Alt-J en dat ze met een nieuw album kwamen dit jaar. Waar deze ‘Every Other Freckle’ bijna hét liedje van het jaar voor me was geworden. Op sommige dagen is dat ook nog wel het geval. Ergens in de leegte die Death Cab for Cutie heeft achter gelaten, kon deze nieuwe vriend Avi Buffalo zo instappen, waarvoor dankie!

Dan, voor mij een hele ontdekking, ook visueel, wat dus soms toch mee kan tellen! Maar de muziek van Bahamas, heerlijk! I got all the time in de world… don’t you want some of that? Dan de man die me zo lang heeft laten wachten op dit album. Waardoor hij ook bijna het album van het jaar ermee scoorde. Ook hier weer, op sommige dagen is dat ook zeker zo, want Ben Howard heeft een prachtige album afgeleverd, wat het wachten meer dan waard maakte. Eén van de spannendste bands, en combo-liedjes van dit jaar komt van The Bohicas. Met als extraatje dat ik ze ook mocht spreken.

Het liedje, mijn liedje van het jaar; Damien Rice. I Don’t Want To Change You.

2014 Zou een vrij stemmig muzikaal jaar zijn. Meh, het is prachtig. Zo heeft Fink het me ook lastig gemaakt met de keuze van het album van het jaar, helemaal omdat we er zo leuk over gepraat hebben. De Future Islands maken me blij. Meg Myers draai ik volgens mij al langer, maar als ik op Desire kan stemmen voor dit jaar, dan bij deze. Volgend jaar alleen maar meer Meg! Weer een band met top album, geweldige single en super leuk gesprek; Real Estate.

Nee, dit is niet breken uit de ‘Martje muziekjes’, want ik hou net zo goed van de beat van Sigma. Hoe moeilijk ik het soms ook met de tekst kan hebben. Dan de Belgische vrienden de Sore Losers, alleen maar leuk en nog meer leuk en lekker. The Neighbourhood kwam met een liedje wat je telkens weer verrast en je dan vasthoudt. Nog meer beat doen? Een rapper met een beat blijkt een heel erg goed idee te zijn! Fuck that, get down.