It’s Complicated

Wat zo leuk is aan ons kleine radiolandje, is dat je toch altijd leuke nieuwe mensen blijft ontmoeten. Met een passie voor muziek, radio maken en al die andere zaken die je als ‘nerds’ gemeen hebt.

Bij de KX Radio Flip 2012 borrel had ik het genoegen Bram van Splunteren te ontmoeten. Contact is makkelijk te onderhouden, door alle digitale en sociale media. Nou schrijf ik wel eens wat. Wat ik dan ook wereldkundig maak via die kanalen. Zo kwam Bram een stukje onder ogen over ‘De Jongere Vrouw en de Oudere Man’. Wat voor hem weer aanleiding was om mij uit te nodigen als sidekick van zijn programma ‘Rock Me Bramadeus’ op KX Radio.

Het thema: It’s Complicated. Wat ik ben zo goed met romantisch ellende én muziek.

Na hevige e-mail wisselingen over wanneer iets nou gecompliceerd is in de liefde en in de muziek, kwamen tot de volgende ‘regels’:

Het is moeilijk IN een relatie. Dat kan zijn jaloezie, leeftijdsverschil, afkomst, afstand, bindingsangst, verlatingsangst, het wel/niet beschikbaar zijn, meer/minder willen, aan het begin staan van iets moois, of juist iets engs…
Alles wat ervoor komt, het smachten,  het niet kunnen krijgen valt hier dus buiten.
Het erna ook, schreeuwen dat je het uitmaakt, schreeuwen als iemand het heeft uitgemaakt of de wraak die je wil nemen als het voorbij is. Die krijgen wellicht nog een keer een eigen uitzending.

Met behulp van de Facebook vrienden, KX luisteraars en onze eigen muziekkennis(smaak) zijn we hard aan de slag gegaan om een uitzending vol te krijgen. Dit was verrassend makkelijk! Want hemel, men zingt er graag over. Toen hebben we maar meteen het idee gevat er wellicht een top100 van te maken. In de loop van het jaar.

Bram had een leuke aankondiging op zijn blog geschreven, ik had een tiental favoriete liedjes uitgezocht en toen waren we klaar voor de eerste ‘It’s Complicated’ Rock Me Bramadeus uitzending!

Uur 1 van Rock Me Bramadeus It’s Complicated

Uur 2 van Rock Me Bramadeus It’s Complicated

Eerlijk? zo moeilijk is het niet. Wel erg leuk!