Dag 9 #30DSC

Een liedje waarop je kunt dansen:

Wat voor een dansen dan? Armen in de lucht, ogen dicht, heupen wiegen dansen. Met vinger of vuistje naar de dj wijzen en voetjes stampen dansen. Heel hard mee staan schreeuwen en op springen dansen. Als een dolle rondjes draaien, springen, klappen en yeeh roepen dansen. Ritmisch, zwoel en verleidelijk over de vloer glijden dansen. Stil, zachtjes, intiem dansen. Headbang dansen. Een kruising tussen Shakira en Beyoncè dansen. Stiekem dansen zonder dat iemand het ziet. Wat voor een dansen!

Ze zouden deze vragen iets meer moeten specificeren. Er is teveel keus en teveel mogelijk. Op iedere vraag kan ik wel een top 50 samenstellen van liedjes die ik daarmee associeer. Dit maakt de uitdaging natuurlijk wel groter. Van alles waar je uit kan kiezen, liedjes tegen elkaar afwegen en ook vooral wat je wereldkundig wilt maken. Welk moment telt zwaarder, wat staat muzikaal gezien voor jou gelijk aan…

Dance… even if you have nowhere to do it but in your own living room

Nog een liedje waar ik alle woorden van ken. Ik dans, graag, vooral thuis. Want het uitgaan tegenwoordig behelst weinig dansen. Eeuwig zonde. En als er dan ergens gedanst wordt, dan maakt het me niet zoveel uit hoe en wat.

Ik hou het bij een zomervakantie in Frankrijk, 11 jaar geleden. Met de twee vriendingen. Wij naar de lokale nachtclub toe, wat daar gewoon een mad ass grote vila is, met een gigantische tuin, met zwembad, pooltafels, buiten terrassen. Geweldig! De muziek is wat verouderd, maar dat mag de pret niet drukken. Entree is of veel geld, of je koopt een fles drank. Wodka it is! En dan de dansvloer op, van de dansvloer naar het verhoginkje en daar dansend stand houden.

Lekker hutje mutje, lekker zweten. Zoals het hoort. En dan zet de dj de volgende plaat in. Eerlijk; hij maakt zich er makkelijk vanaf door de ‘monstermix’ gewoon aan te zetten, maar het maakt het er niet minder lekker op.

I to get some sleep… I can’t get no sleep

Wie zei dat de jaren ’90 geen goede muziek hebben voorgebracht?