jun 25 2011

Een liedje waardoor jij je schuldig voelt:

De vraagstelling klopt niet. Er kan niet een liedje zijn waardoor je je schuldig gaat voelen. Je voelt je al schuldig en liedjes beamen of versterken dat. Als je niets gedaan hebt, dan kan je je er ook niet schuldig over voelen.

Dit is trouwens ook niet waar. Ik kan me overal schuldig over voelen, zelfs al heb ik niets gedaan, was ik er niet bij of gaat het niet eens om mij. Ook dit is niet helemaal waar, want dit wás zo, is niet meer zo. Met de maatschappelijke Calvinistische instelling is schuld wel heel makkelijk op de schouders te leggen, maar het is vaak niet gegrond.

Dat ik dit liedje ga plaatsen voel ik me wel een beetje schuldig over. Of is het meer schaamte. Want echt, ik vond ze heel leuk, maar het is alweer voorbij. Zelfs in de spelonken van mijn muziekcollectie kon ik geen (ander) liedje vinden wat zo algemeen en altijd toepasselijk is als ik me schuldig voel. Er zijn wel andere liedjes, maar die zijn allemaal zo situatie of persoonsgebonden. Dit is mijn algemeen schuldbewuste excuus.

Tijdens deze vragenronde heb ik ze al meerdere malen ontweken en een andere band of artiest gekozen. Waarbij ik me dan afvraag of ze nou zo’n goede muziek maken waardoor ze maar naar boven blijven borrelen of dat ik het zo door en door ken dat het gewoon vooraan in mijn muziekgeheugen staat.

De String Quartet versie is stiekem ook wel mijn begrafenis-liedje.

I never meant to cause you trouble
Oh never meant to do you harm

YouTube Preview Image

Tevens de eerste kennismaking. Onderhand alweer bijna lang geleden.

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Grubb Tip dit artikel! Plaatsen/stemmen op Bligg.nl Wat vinden wij over... Voeg toe aan TagMos.nl Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter
 

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

lees ook de volgende gerelateerde posts:


En Nu?

  • Wallpapers
  • Tags

  • RSS Vibrational Being