Dag 23 #30DSC

Een liedje dat je op je bruiloft wilt laten spelen:

And we’re back! Game on!

Rare vraag dit. Er vanuit gaande dat mensen gaan trouwen, of dat willen. Ik ben al getrouwd geweest, dus heb dit dilemma al eens moeten oplossen. Hoe dat toen ging…

Ik wilde het liefst ‘Don’t Panic’ van Coldplay laten spelen. Dat werd alleen als een beetje raar ervaren. Dit heeft me er niet van weerhouden om toch iets met Don’t Panic en mijn trouwjurk te doen. Met een betere afloop dan het huwelijk.

Tweede keus was de piano-intro van ‘Clocks’ in een loop. Alleen dat klonk raar. Dan was er nog een liedje van de soundtrack van Le Fabuleux Destin d’Amelie Poulain. Mijn eigenlijk keuze voor trouwerij muziek. Ware het niet dat ik het liedje, La Valse d’Amélie (Orchestral version), aan mijn oma ‘gegeven’ heb voor haar begrafenis.

Uiteindelijk liep ik op David Gray de trouwzaal binnen. January Rain, heel toepasselijk als je in februari trouwt. Ook een filmliedje trouwens, uit Serendipity.

Maar dan nu de vraag! Mocht ik weer gaan trouwen, wat zet ik dan aan. Als eerste dans of als muziek waarop je de trouwzaal binnenloopt. Het liefst wil ik dat Sting gewoon alle muziek live speelt op de bruiloft. Dat lijkt me wel wat. Dan mag hij het allemaal verzinnen. Want ik vind het maar moeilijk. Zeker omdat ik het nu vanuit mij moet beredeneren, terwijl trouwen toch echt iets met z’n tweeën is.

Gewoon, omdat ik ze nog helemaal niet heb genoemd. Ze moeten er toch tussen staan, ergens in die 30 dagen. The Fab Four.

Something? I Feel Fine? I’ve Just Seen a Face? Here Comes the Sun? Om de traditie in stand te houden ga ik voor Eight Days a Week. Niet uit een film, maar wel gebruikt in een serie, Scrubs.