Dag 14 #30DSC

Een liedje waarvan niemand verwacht dat jij hem leuk vindt:

Eigenlijk is dat denk ik mijn Guilty Pleasure. Iets wat totaal niet in de lijn der verwachting ligt. Ik heb zelfs op de Twitters een vragenrondje gedaan, wat mensen niet bij me verwachten. De resultaten zijn verrassend:

Ndubz, Demis Rousos, Vangelis, Enya, Clanned, Heino, Carl Gott, Thomas Gottschalk, Rex Gildo, de Toppers, Nana Mouskouri, Gianni Nannini, Godley & Creme, De Dijk, Salomon Burke, Booker T Jones. Hall & Oates. En dat waren een paar suggesties! Ergens kreeg ik ook nog het hele genre Reggae te horen.

Deels omdat er veel tussen zit wat ik niet echt ken, maar wat zeker niet betekent dat ik het niet leuk zou vinden. En als ik het niet leuk vind, dan telt het niet mee. Want ik moet het juist wel leuk vinden. Hoe onverwacht ook!

Maar wat dan? Wat zie je nou echt niet aankomen… Zelfs ik zie dit niet aankomen. Het is meer uit schaamte, schande dat ik het hier kan noemen. En toch is het geen guilty pleasure, want ik luister het niet meer. Maar hemel, wat heb ik het veel geluisterd. Zo mooi, zo wilde ik ook zingen. En ik wilde haar haar en gewoon, haar zijn. Dusdanig zelfs, dat ik op schoolreisje, groep acht vermoed ik, het podium beklom.  We mochten playbacken, maar ik zong het altijd mee en dacht dat boven de muziek uit niemand me zou kunnen horen… Dit was een foute aanname, maar des ondanks heb ik toch de longen uit mijn lijf gezongen. Immers, dat deed zij ook. ‘Without You’ is toch niet het nummer wat ik hier plaats, want het origineel is niet van haar.

Ik pak het wellicht nog ‘moeilijkere’ nummer “Hero”. Toch raar, als ik erop terug kijk, dat ik zoveel uit dat liedje haalde, op die leeftijd. Want ik was nog wel echt jong. Nee, het is geen schande, of schaamte. Het was toen gewoon zo. En jullie hadden dit niet verwacht, geef toe!

Kijk dan! Hoe mooi ze was en ‘normaal’. Mimi bestond nog niet…