Dag 13 #30DSC

Jouw Guilty Pleasure:

Ik doe niet meer moeilijk over muzikale zaken onder de noemer ‘guilty pleasure’. Die schaamte heb ik laten gaan. Gewoon vrij uit kunnen roepen dat je zielsblij wordt van Happy Hardcore. Songfestival. Franse chansons. Duitse toppers. Frans Duijts, lekker meebrullen met het Nederlandsche levenslied. De linkse hippies van vroegere dagen. Boinkie Boinkie muziek. Bubblegum popmeisjes. Homojongensbandjes. Jaren ’90 arrenbee. Niets is me te gek!

Toch zijn er bepaalde artiesten of liedjes die ik uit mijn Last.FM statistieken verwijder. Is het omdat ik me ervoor schaam? Is het mijn publieke status die er schade onder lijdt? Wil ik niet dat mensen me daarmee associëren? Lastig vraagstuk. Vooral, nu ik erover nadenk, ik op geen enkele artiest kan komen die ik recentelijk uit mijn muziekstatistieken heb verwijderd. Er is er wel eentje die van origine volgens mij op een andere naam staat, maar die ik (expres) onder The Bee Gees heb gezet. Even een hernoemen en dan zijn je statistieken toch nog verantwoord. Want tegen de Bee Gees kan je weinig inbrengen. Tegen Celine Dion daarentegen…