Dag 11 #30DSC

Een liedje van je favoriete band:

Wat zijn ze onderhand populair. Iedereen kent ze, ze hebben overal door het land opgetreden. Maar een jaar geleden had ik nog het gevoel een van de weinigen te zijn die ze een warm muzikaal hart toedroeg. Maar de The National is nu gewoon de favoriete band van velen.

Boxer is nog altijd een muzikale parel. Kan er nog steeds geen genoeg van krijgen. Deze zomer ga ik ze weer eens live bekijken, in het openlucht theater in Bloemendaal. Prachtig, in de duinen, in het bos, intiem. Maar ik dwaal af!

Favo band; check. Liedje van favo band; check. Aangezien het album Boxer door mij eigenhandig wel echt volledig grijs gedraaid is, komt het liedje dan ook van dit album. Ik had mijn voorkeuren, zoals Brainy, Racing Like a Pro of Squalor Victoria. Alleen er is altijd een liedje met ‘de zin die je raakt’ of net dat melodietje of gitaarrifje, cello of piano, waardoor je betovert blijft luisteren. Keer op keer. Verrassend genoeg is de basis van dit nummer van hun eerste album ‘The National’. Daar heet het ’29 Years’. Ergens in de loop van liedjes maken moet deze keer op keer terug gekomen zijn. Tot ze de juiste woorden gevonden hadden en de muziek, om die prachtige tekst een nog betere omlijsting te geven. Dat hebben de heren mooi gedaan: