Dag 10 #30DSC

Een liedje waarvan je in slaap valt:

Deze neem ik letterlijk om bij in slaap te vallen. Niet een slaapverwekkend liedje. Hoewel dat technisch gezien wel op hetzelfde neerkomt. Slapen is wel echt een belangrijk ding in mijn leven. Vooral omdat ik het zo graag wil, maar het zolang niet heb gekund. Of wel sliep maar kort en onrustig.

Niet slapen kwam voornamelijk door ‘malen’ in mijn hoofd. Het bleef maar doorgaan. Tot ik ontdekte dat als ik in bed lag en naar muziek luisterde, ik niet constant door kon malen. Vooral bij 1 cd werkte dit perfect. De muziek vond ik prachtig, het was zeer rustgevend en ik kon het ook meteen als ‘boekmuziek’ gebruiken. Net als alles bij mij een liedje krijgt toegedicht, krijgen de meeste boeken die ik lees ook een eigen soundtrack mee.

Het album Shepard Moons kon ik programmeren op nummers 1, 2, 4, 7, 8, 9 en 12. Hoewel ik 12 (Smaointe) erg mooi vind, wilde ik wel voor nummer 9 (Lothlórien) in slaap gevallen zijn. Enya heeft me heel wat nachten helpen in slaap vallen. Maar op een bepaald moment werkt dat ook niet meer. Toch is het voor mij slaapmuziek. Grappig genoeg zullen velen deze mening met mij delen, maar om de totaal slaapverwekkende invloed van dit soort muziek. Ik kan het wel waarderen, Keltische sprookjes. Maar slapen doe je toch het best bij het geluid van de zee.