Ja, Sorry Hè!

“Sinds wanneer moet je voor flirten je excuses aanbieden?! Het is toch een compliment en leuk” Zo riep ik op Twitter. Dit naar aanleiding van ene Sjoerd, die twee weken geleden in ‘Flirt je Stijf’ op 3FM met een meisje had geflirt. Wat blijkbaar niet in goede aarde was gevallen en waar hij nu zijn excuses, op de radio (!) voor wilde aanbieden. WUT?!

Sjoerd had het er duidelijk heel moeilijk mee. Hij was aan het werk, was opeens weer op de radio en hij zat ermee dat hij aan een meisje had laten weten dat hij haar leuk vond. Ze had er problemen mee  gekregen en wilde dan ook haar naam niet nogmaals op de radio noemen. Terwijl ik me aankleed hoor ik dit aan. Wat ik hoor is een jongen die een meisje heeft aangerand in een discotheek. Of haar herhaaldelijk heeft nageroepen op straat. Achterna heeft gezeten op zijn scooter. Haar achtervolgt naar huis. Schreeuwend onder haar raam staat iedere nacht. Een jongen die eigenlijk gewoon omgangsvormen moet leren. Een viespeuk. Een zielig figuur. Zo eentje die gewoon aan je tieten zit en dan zegt “vind je lekker hè schat?!”.

Sinds wanneer is flirten een belediging? Mits je je niet zo uit als de voorbeelden hierboven. Je vindt iemand leuk. Dat is leuk. Misschien een beetje eng en spannend, als het niet beantwoord wordt, of je niet weet hoe het beantwoord wordt. Maar het is leuk. Iemand vindt je leuk, doet daarvoor de moeite het via de radio bekend te maken. Dat is een compliment.

Presentator van het uur Domien Verschuuren probeert de iet wat ongemakkelijk Sjoerd een platform te bieden waarop hij zijn excuses kan maken aan [desbetreffend] meisje. Na een kleine aanmoediging om het goed te doen, weet Sjoerd te uitten dat het hem spijt. Geheel net zo niet op zijn plaats als het hele excuus, worden we op Madonna en Sorry getrakteerd.

Nu ben ik echt rete benieuwd wat er dan in hemelsnaam gebeurd is, dat het meisje zo gepikeerd is over het feit dat de jongen haar leuk vindt. Gelukkig is de audio beschikbaar en horen wij allemaal de afwijzing, nog een keer. Meisje kent jongen, weet dat jongen haar leuk vindt, heeft (zo lijkt het) al eerder aangegeven dat het niets kan worden, de jongen weet dit, maar wilde het toch nog een keer proberen, geen probleem zei ze nog en iedereen riep Awwhhh. Dat was het. En daar biedt Sjoerd nu zijn excuses voor aan.

Beste Sjoerd, het spijt me dat je denkt dat je hiervoor je excuses moet aanbieden. Het spijt me dat we tegenwoordig ons geschoffeerd voelen als iemand ons leuk vindt. Ook spijtig dat de vrouwgemeenschap zichzelf zo hoog inschat dat als de man niet volstaat, ze ervoor zorgen dat de man zich schuldig voelt voor het kenbaar maken van zijn interesse. Sorry.

Beste mensen, sorry als ik ooit aan je gevraagd heb of deze lap stof naar chloroform ruikt. Het spijt me ook als ik ooit heb aangegeven dat ik best op je gezicht wil gaan zitten. Echt, het spijt me als ik ooit heb laten blijken je wel leuk te vinden. Stel je voor zeg…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *