mei 31 2011

 
Dag 8 #30DSC

Een liedje waar je alle woorden van kent:

Met blijde trots kan ik zeggen dat ik de tekst van bijna ieder liedje ken wat op de radio voorbij komt. Ieder liedje wat in de top40 heeft gestaan in de jaren ’90. Ieder liedje dat ik op lp, cassette, cd of mp3 heb. Van ieder liedje waarvan ik de tekst liever niet zou kennen. Van ieder liedje wat ik vergeten ben, weer hoor en gewoon nog mee kan zingen. Ieder liedje in een andere taal, die ik niet spreek en dan fonetisch, of woordelijk, maar dan snap ik het niet. Eén zin horen en het liedje zit in mijn hoofd. Iemand hoeft maar een woord te zeggen en ik zeg de rest van de songtekst erbij.

Soms vraag ik me af wat ik met mijn hersencapaciteit zou kunnen doen als ik niet alle woorden van zoveel liedjes zou kennen. Soms vraag ik me ook af wat ik met al deze kennis zou kunnen doen wat wellicht nog nuttig is. Ik ben geen Gerard Ekdom en ik ken ook mensen in mijn vriendenkring niet nog een stapje verder gaan dan ik wat betreft teksten, intro’s en muziekkennis.

Soms is het wel makkelijk. Kunnen communiceren met liedjes. Andermans woorden. Een verhaal dichten van losse zinnen. Een liedje kan ook gemaakt worden door één zin. Ook al is de rest niet om aan te horen.

Toch hoop ik menig te verrassen met een liedje wat je wellicht niet eens kent, laat staan de tekst ervan.  Ik hou heel erg van verhalende liedjes, niet herhaling na herhaling. Liedjes die een verhaaltje vertellen. Of soms een sprookje.

YouTube Preview Image

Met het eeuwig mooie Lakme (flower duet) van Delibes.
[ Hier]
geluidstechnisch een stuk prettiger luisteren.

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Grubb Tip dit artikel! Plaatsen/stemmen op Bligg.nl Wat vinden wij over... Voeg toe aan TagMos.nl Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter
 

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

lees ook de volgende gerelateerde posts:


En Nu?

  • Wallpapers
  • Tags

  • RSS Vibrational Being