Dag 5 #30DSC

Een liedje dat je aan iemand doet denken:

Het begint steeds minder leuk te worden deze challenge. Een liedje wat me aan iemand doet denken. Hallo! Ieder liedje doet me aan iemand denken! Ik heb hele soundtracks bij mensen. Een liedje waarbij ik niet aan iemand moet denken, dat is pas bijzonder. Oh wacht, dat is mijn favoriet liedje

Dit gaat voor mij op dit moment niet meer om het liedje, maar om de persoon.

Ik ga voor mijn oma. Mijn lieve oma. Ze is overleden, wat uiteindelijk een hele opluchting was. Maar in mijn en haar leven, we waren samen geweldig. Oma was helemaal niet van de muziek, maar ze had wel een grote liefde voor The Sound of Music. Dat zal me altijd aan haar herinneren, maar het is niet het liedje wat ik echt aan mijn oma heb ‘toegedicht’. De dag na haar overlijden zat ik thuis met de radio aan. Madonna komt voorbij, met This Used To Be My Playground. Ik was het nummer eigenlijk al een beetje vergeten, hoewel ik het altijd mooi gevonden heb. En de film waaruit het liedje komt ‘League of Their Own’ is ook wel een favoriet.

Het paste. Oma was mijn jeugd, ik was daar meer dan thuis. En het was niet meer. Het zou ook bijna het liedje waar je bedroefd van wordt kunnen zijn. Dit is voor mij mijn herinnering aan mijn oma.