mei 27 2011

Een liedje waar je bedroefd van wordt:

Dag 4 is toch opeens wel lastig. Waar word ik nou  bedroefd van. Dus niet liedjes die je luistert als je al melancholisch bent, maar die je hoort en waar je dan bedroefd van wordt. Moeilijk. Er zijn een aantal nummers die er direct voor zorgen dat je in een bedroefde/melancholische staat terecht komt. Alleen vaak vind ik dat juist wel lekker. Even daarin te gaan zitten. Bedroevende liedjes zijn namelijk vaak zo verschrikkelijk mooi.

Als ik dan mijn LastFM statistieken erbij pak, dan zie ik vooral muziek waar ik eigenlijk gewoon echt blij van word. Dat helpt niet! Als ik per artiest ga kijken, dan kan ik bij iedere wel minstens één liedje vinden wat ‘verdrietig’ is. Maar dan nog er eentje uitkiezen.

Op een kantoor in een tijd onderhand lang lang geleden, was er een collega, met wie ik leuk over muziek kon praten. Hij vond mij altijd wat sipjes en dacht mij op te kunnen vrolijken door een “Mix Tape” te maken. Alleen dan wel in cd-vorm. Bij het overhandigen riep hij nog niet de teksten te persoonlijk op te vatten en op hem te betrekken. Lief. De cd was briljant. Er stonden nummers op die nog steeds tot mijn favorieten horen. Nummer 1 op de cd was van David Gray. Dat was meteen ook mijn introductie aan de goede man. My Oh My is verdrietig, intens, mooi en het laat me altijd met een verdrietig gevoel achter. Wat niet erg is, want het nummer is zo verschrikkelijk mooi.

YouTube Preview Image

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Grubb Tip dit artikel! Plaatsen/stemmen op Bligg.nl Wat vinden wij over... Voeg toe aan TagMos.nl Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter
 

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

lees ook de volgende gerelateerde posts:


En Nu?

  • Wallpapers
  • Tags

  • RSS Vibrational Being