Aan het Einde Beginnen

Ik doe de vriezer open en zie de stukjes ijs eruit vallen. Niet verrassend, ijs uit een ijskast, maar dat het zo naar beneden valt. Nog even kijk ik naar de stukjes ijs en leg het brood in de vriezer. Terwijl ik wegloop om de rest van de boodschappen op te bergen voel ik wat kouds tussen mijn tenen. Hè, ijs op de grond…

Geduldig sta ik naar de mevrouw, of meneer, ik weet het niet zeker, te kijken die vers gebakken gevulde koeken uit de over haalt. Ruikt wel heel lekker, vers gebakken dingen uit de oven. Mevrouw/meneer mensen maken me nerveus. Als ik niet zeker weet of het een mevrouw of meneer is. Netjes loop ik maar even naar de kaas, zodat ik niet aan het staren sla terwijl hij/zij mijn vlees snijdt. Er is ook veel kaas. Maar ik heb geen zin in kaas, ik wil vlees. Bacon verpakt in spek. Of leverworst in rookvlees gewikkeld. “Dit is ongeveer een ons.” Ik bedankt hem/haar terwijl ik eigenlijk wilde zeggen dat ik trots op hem/haar was.

Goed voorbereid loop ik naar buiten; zonnebril op mijn hoofd, fietssleutel in de hand, iPod in de aanslag. Nog een klein stukje samen oplopen. Ik heb niets te zeggen, behalve alles wat ik nog te zeggen heb. Maar de zon schijnt en ik heb honger. Er is een rechtsaf en een rechtdoor. Mijn fiets staat rechtdoor. Ondanks al mijn voorbereidingen sta ik toch te kloten bij mijn fiets. Verkeerde sleutel in het verkeerde slot, verkeerde liedje op de iPod, tas die nog over de schouder moet, haar uit gezicht doen. Samen met Fleetwood Mac fiets ik weg.

Dat laatste zakje chemisch materiaal duurt altijd het langst. Omdat ze de druppelsnelheid langzamer zetten. Het doet pijn, als het te snel gaat. Met een paar slechte grappen en een Baantjerboek ter vermaak helpen we hem die drie uur wel door. Je zult maar kanker hebben en drie uur lang alleen naar dat infuus moeten staren. Erg gastvrij is hij niet, we zijn toch immers op bezoek. Geen koekjes of cake en de koffie moeten we zelf halen. Slechte grap.

Mensen zijn altijd zo nerveus in ziekenhuizen. Ik heb daar geen last van. Wel ben ik panisch voor buikspreekpoppen, dat dan weer wel. Wellicht word ik niet nerveus van ziekenhuizen omdat ik er zoveel geweest ben in mijn leven. Of omdat ik het gewoon fascinerend vindt, als die poliklinieken met hun specialiteiten. Op de Dagbehandelingzaal zitten alle kankerpatiënten in grote groene stoelen. Wat ik niet goed begrijp is waarom alle stoelen de zaal in gericht zijn. En niet richting de grote ramen, die een prachtig uitzicht op de stad geven vanaf zes hoog.

Vlak voor ik de straat op loop merk ik dat ik maar één schoen aan heb. Dat is toch lastig. Even overweeg ik gewoon zo de straat op te gaan. Maar je weet nooit waar je je voeten moet neerzetten en wat er eventueel op straat ligt. Weer terug naar boven. Vijf trappen, iedere keer weer. Ik zou toch echt in een betere conditie moeten zijn.

Wakker ben ik al. De kat schreeuwt zo hard dat het moeilijk te negeren is. Alleen de wekker is nog niet gegaan, dus opstaan is niet één van de opties. Gewoon, nog een keer omdraaien en doen of je slaapt. Dan gaat de wekker en geschrokken zet ik die uit. Een uur te laat. De wekker zetten is nooit mijn sterkste kwaliteit geweest.

Eerder te lezen op PinkBullets