We Hadden Het Over Vrouwenborsten

“We hadden het over vrouwenborsten!” Glunderend kijkt hij me aan. “Ook die van jou!” Mijn verbazing is te lezen van mijn gezicht. Ik mag toch inderdaad hopen dat als je het over borsten hebt, vrouwenborsten wel te verstaan, dat je dan aan de mijne denkt.

Borsten zijn leuk. Vrouwenborsten. Mannenborsten heb ik niet zoveel mee. Wellicht wel de borstkas van een man, maar niet de man boobs. Zoals Hugh Grant al zegt in Notting Hill: “Meatloaf has a nice pair.” Maar daar houdt het dan ook wel mee op. Die scene is trouwens sowieso zeer sprekend als het gaat over de fascinatie over borsten. Seriously, they’re just breasts. Nee, serieus, het zijn niet gewoon borsten.

Ik vind mijn borsten erg leuk. Ben ook erg tevreden met mijn borsten. Gelukkig heb ik nooit klachten over mijn borsten gekregen, dus dat scheelt ook een hoop. Ben ook dol op bh’s die mijn borsten beter doen uitkomen en een goed decolleté creëren is een kunst. Je kleding ook dusdanig uitzoeken dat je borsten er altijd goed in uitkomen, ook zonder inkijk.

Borsten zijn altijd in zicht. Bedekt het meest van de tijd, maar altijd zichtbaar. Wellicht dat dat voor de fascinatie zorgt. Omdat je ze altijd ziet. Ook de eigenaresse van de borsten ziet ze altijd. Soms zijn ze lastig, met sporten bijvoorbeeld. Maar de natuur heeft daar iets op gevonden: als je als vrouw gaat sporten, worden je borsten kleiner. Dat is mijn ervaring. Wat ik eeuwig zonde vind! Wil je afvallen, strakker worden, verdwijnen je leuke ronde borsten als eerste.

De maatschappelijke druk omtrent borsten is wel beangstigend. De druk die er ligt bij de vrouw om prettige aanschouwende borsten te hebben is groot. En ze moeten vooral ook groot zijn. Deze indruk krijg je tenminste als je naar opwindende plaatjes en filmpjes kijkt. Grote borsten, het liefst echt, maar nep is ook prima. Rare situatie; zo zit je in een stripclub en krijg je een droog-rij-sessie van een stripper, zegt ze opeens “voel m’n borsten eens”. Verrassend. Maar ik ben de lulligste niet en ik bevoel haar borsten (erg prettig). Handje vol, voelt goed. Wat blijkt, ze zijn nep! Het hoeft dus niet extra groot te zijn en keihard te voelen.

Er komt een moment waarop mijn borsten de potloodtest niet meer doorstaan. Iets met zwaartekracht of kinderen en borstvoeding of de dodelijke combinatie van beide. Wat ga ik dan doen? Dan ben ik mijn leuke borsten kwijt. Je kunt ze laten liften, wat er nog is omhoog vast laten nieten. Of er inderdaad siliconen in laten zetten. Maar dan is het niet meer echt van jou.

Borsten zijn een geweldig gespreksonderwerp. Het gaat nooit vervelen. Ook niet om er naar te kijken. Eraan te zitten. Eraan te laten zitten. Of om erover te schrijven.

Tieten, tatten, titten, borsten, ballen, harries, prammen, memmen, lellen, yolanthes, sachas, ellemiekes, foezelknoezels, jopen, jetsers, joekels, kokosnoten, koplampen, hangzakken, ragappels, erwtjes, mameloezen, uiers, boebies, meloenen, tetten, knollen, ballonnen, pechugas, knuffelkussens, jugs, houtbossen, balkonnetjes, voorgevels, thelma & louise, neukheuvels, nenas, titties, lellen.