Op Zoek Naar Vrije Tijd

Ik heb hier echt geen tijd voor. Luister, het is simpel, ik heb net even een uurtje voordat ik de deur weer uit moet en tien uur op de benen moet staan. En nee, ik had het ook niet beter kunnen plannen. Ik heb gewoon geen tijd.

Natuurlijk heb ik nu wel even tijd, maar ik moet zo weer weg. Tien uur op de benen staan. Daarna heb ik tijd, maar dan ben ik op. Slapen is dan een fijne optie. Morgen heb ik wel tijd ja! Maar dan is de deadline verstreken. En trouwens, morgen moet ik ook nog een radioprogramma voorbereiden en opnemen, wellicht ook nog naar een geluidsstudio op een demo in te spreken. Waar hopelijk weer werk uitkomt! Ha, ja, grappig, ik weet het, alsof ik niet al genoeg werk heb.

Maar even zonder dollen, ik heb hier geen tijd voor. Ik zou heel graag het weer de schuld geven of de kat, maar helaas. Het is het gegoochel met de rooster, van de baantjes. Op papier ziet het er overzichtelijk uit, maar in de praktijk is het zeer vermoeiend. En kom ik opeens tijd te kort. Voor leuke dingen, belangrijke dingen of gewoon, de dingen.

En morgen, dat radioprogramma, weer geen voorbereiding. Dat moet ik morgen dus allemaal bij elkaar zoeken. Terwijl dit echt belangrijk is. Ik krijg zelfs een website! Echt, zo leuk. En spannend. Wil het gewoon goed doen. Dan moet ik wel tijd hebben om het voor te bereiden.

Niet om het één of ander, maar ik heb het wel naar mijn zin. Het is echt wel leuk en ondanks dat ik doodmoe ben, heb ik toch genoeg energie om door te gaan. Ja, okay, misschien droom ik iets vaker van op vakantie gaan, maar wie heeft dat niet in de zomer? Gewoon even weg en nergens meer aan te hoeven denken. Alarmen, wekkers, rennen. Rennen is wel goed voor je! Heb vannacht zelfs gedroomd dat ik ging rennen, als in sportief, want dat kun je makkelijk voor je werk doen. Ik moest lachen, in mijn droom.

Er is nog zoveel wat ik wil doen! Veel ervan heeft weinig met tien uur werken op een dag te maken. Verrassend genoeg, toen ik acht uur per dag op een kantoor zat, had ik wel zeeën van tijd, voor van alles, maar deed ik er niets mee. Heel overzichtelijk. Dat zeker. En je kon nog eens vrij nemen, of een uur te laat verschijnen.

Wacht, nee, waar heb ik het over? Echt, ik vind je heel leuk. Ik ga je ook zeker snel weer bellen en dan spreken we af! Tegenwoordig heb ik zelfs een lijstje met mensen die ik moet bellen, een sociaal belrondje. Tijd om te mailen heb ik niet eens. Bellen kan tenminste ook onderweg naar de dingen. Maar ik heb hier echt geen tijd voor.

Dit stukje vrije tijd was eerder te lezen op PinkBullets.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *