Eindelijk! The National

Bij de meeste muziek die je voorbij hoort komen op de radio blijft het volume gelijk. Bij sommige liedjes gaat het volume omhoog en als je aan het autorijden bent ga je net iets sneller rijden. En dan zijn er nog van die bandjes die muziek maken waar je zo door verrast wordt dat je je auto bijna de vangrail inrijdt. Ik werd volledig verrast toen ik The National (bijzonder mooi stuk over de band uit de New York Times) voorbij hoorde komen. Een band waar ik sinds hun album Boxer (2007) helemaal fan van ben. En waar ik eigenlijk altijd alleen in dacht te staan, in het Nederlandse dan. Want in Amerika hebben de heren een bijzonder hoekje voor zichzelf gecreëerd waarin er wel veel mensen rondlopen die helemaal smelten van hun muziek.

Zelf zeggen ze over Boxer: “a euphoric disconnection,the lovely delusion that sets in after too much dulling reality, too much time away, and losing touch with friends.”

En nu hebben ze eindelijk een nieuw album; High Violet. Voor de creatieve interwebber is het album makkelijk te verkrijgen. Voor de muziekliefhebber komt het album 11 mei in de winkels.

Zo klonken ze op Boxer, met Brainy

En dit is de nieuwe van High Violet, Afraid of Everyone