Yo Dawg!

memeMeme (noun):  

An idea, belief or belief system, or pattern of behavior that spreads throughout a culture either vertically by cultural inheritance (as by parents to children) or horizontally by cultural acquisition (as by peers, information media, and entertainment media).

Zeer populair op het wereldwijdeweb.  Voor alle nerds en geeks common knowledge, voor de minder internet onderlegden onder ons is een kleine tutorial wel op zijn plaats. Sommige uitdrukkingen gaan een eigen leven leiden en vinden zich een weg in de normale wereld, die buiten het internet.  Een Rick Roll is daar een voorbeeld van; een hype op het internet, waar zelfs de normale sterveling niet door onaangeroerd blijft.

Gelukkig zijn er nerds en geeks die ook de leek graag op de hoogte houden van de immer populaire Meme’s die hipperdepip zijn op het moment. Als voorbeeld neem ik “Yo Dawg”, waarin de altijd gezellige X to the Z, de repper Xzibit uit MTV’s Pimp My Ride, de hoofdrol speelt. Kijk, luister en leer. 

[vimeo]http://www.vimeo.com/4125785[/vimeo]

 

Voor andere Meme tutorials, klik vooral verder.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *