Rokjesdag

rokjesdag

Het zit eraan te komen: Rokjesdag. Rokjesdag is de eerste dag in het jaar waarop de meeste vrouwen en masse in rokjes over straat gaan, met blote benen. De hele winter hebben we natuurlijk al veel in rokjes rondgelopen, met dikke panty’s aan, Uggs eronder of andere hippe laarzen. Ook in de winter kan het rokje.

Maar Rokjesdag is een fenomeen. Het houdt de gemoederen bezig, niet alleen bij de mannen, maar ook bij de vrouwen. Naast de algemene twijfel over wanneer het nou precies zo ver is, speelt natuurlijk ook de lichamelijke onzekerheid mee. Ongeveer de helft van de vrouwen ziet op tegen Rokjesdag. Het is ook niet niets, het showen van de blote benen, zeker niet als er zoveel kritische ogen langs de wandelroutes te vinden zijn.

Wanneer is het Rokjesdag? Martin Bril weet het als geen ander. Zonder Bril hadden we natuurlijk ook niet zo’n groot verlangen naar Rokjesdag en ik denk dat de onzekerheid bij de vrouw hier ook deels uit voortkomt. De verwachting ligt zo hoog, het uitkijken naar Rokjesdag. Toch denk ik dat wij, als vrouw zijnde, ons niet zo druk moeten maken over wat wij als fout zien aan onze benen. De mannen houden van onze blote benen, ook al zijn ze misschien nog iets te wit, of hebben we een paar zichtbare deukjes (welke wij altijd meer zien dan de man). In het artikel staat ook nog de angst voor beharing, maar laat dat nou net het enige zijn waar je echt, zelf, dagelijks, altijd iets aan kunt doen.

Twijfel niet! Hang je rokje vast klaar. Wij weten precies wanneer we het straatbeeld moeten opfleuren met onze blote benen en ruisende rokjes. Wat zullen we genieten.

[embedty]http://www.youtube.com/watch?v=V9dsKzOpbrc[/embedty]

Nog een keer dé column.