apr 26 2009

 
Rokjesdag

rokjesdag

Het zit eraan te komen: Rokjesdag. Rokjesdag is de eerste dag in het jaar waarop de meeste vrouwen en masse in rokjes over straat gaan, met blote benen. De hele winter hebben we natuurlijk al veel in rokjes rondgelopen, met dikke panties aan, Uggs eronder of andere hippe laarzen. Ook in de winter kan het rokje.

Maar Rokjesdag is een fenomeen. Het houdt de gemoederen bezig, niet alleen bij de mannen, maar ook bij de vrouwen. Naast de algemene twijfel over wanneer het nou precies zo ver is, speelt natuurlijk ook de lichamelijke onzekerheid mee. Ongeveer de helft van de vrouwen ziet op tegen Rokjesdag. Het is ook niet niets, het showen van de blote benen, zeker niet als er zoveel kritische ogen langs de wandelroutes te vinden zijn.

Wanneer is het Rokjesdag? Martin Bril weet het als geen ander. Zonder Bril hadden we natuurlijk ook niet zo’n groot verlangen naar Rokjesdag en ik denk dat de onzekerheid bij de vrouw hier ook deels uit voortkomt. De verwachting ligt zo hoog, het uitkijken naar Rokjesdag. Toch denk ik dat wij, als vrouw zijnde, ons niet zo druk moeten maken over wat wij als fout zien aan onze benen. De mannen houden van onze blote benen, ook al zijn ze misschien nog iets te wit, of hebben we een paar zichtbare deukjes (welke wij altijd meer zien dan de man). In het artikel staat ook nog de angst voor beharing, maar laat dat nou net het enige zijn waar je echt, zelf, dagelijks, altijd iets aan kunt doen.

Twijfel niet! Hang je rokje vast klaar. Wij weten precies wanneer we het straatbeeld moeten opfleuren met onze blote benen en ruisende rokjes. Wat zullen we genieten.

YouTube Preview Image

Nog een keer dé column.

  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Grubb Tip dit artikel! Plaatsen/stemmen op Bligg.nl Wat vinden wij over... Voeg toe aan TagMos.nl Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter
 
 • Rinus

  Het gaat nu wel om de rokjes die een vrouw aantrekt op dit soort heerlijke dagen, maar ik als man loop dan ook zoveel mogelijk in een rokje thuis. Gewoon heerlijk, vrij, beter dan in die onvermijdelijke, meestal niet mooie korte broeken. Het is dat het voor de gewone heteroman nog niet is geaccepteerd en dat ik er daardoor nog niet mee de straat op durf, anders zou ik dit zeker doen en doe ik geen korte broek meer aan.

 • http://www.andersofniets.nl Esthelle Lego

  Man in een rok is een leuk aanzien. Die Schotten doen het al jaren.
  Langere rok bij de man is wel aan te raden. Laat die acceptatie voor wat het is en ga gewoon lekker de straat op, naar goed voorbeeld van de meer algemeen bekende Rokjesdag.

 • Rinus

  Dank je Esthelle voor je steun. Hoewel het voor de Schotten eigenlijk een landssymbool is, is het een fijn idee dat er toch mensen zijn die dit ondersteunen.
  Bij mij zijn de rokjes niet al te lang, anders gaat het lekkere vrije naar mijn idee weer wat verloren, hoewel ik ook wel weer begrijp dat een man zich ook weer niet alles kan veroorloven. Dan toch maar de moed verzamelen lekker de straat op te gaan.

 • http://www.andersofniets.nl Esthelle Lego

  Landssymbool, cultuurverschijnsel, identiteit verwerven. In rok. Naast de Schotse-ruit werd ik jaren geleden geconfronteerd met mannen in rok; te weten op de grotere dansfeesten. Die droegen dan wel lange rokken. In het geheel niet vervelend. Mijn confrontatie met een man in kortere rok dan de Schotsen, die heb ik nog niet mogen meemaken. But if you have it, flaunt it! De benen dan.

 • Rinus Van Egmond

  Hoi Esthelle,
  Kijkend naar mijn eerste item hier had ik een jaar geleden nog niet de durf in rok over straat te gaan. Ik heb de zomer benut om me regelmatig op straat te laten zien. Spannend in het begin, zeker, toch benieuwd naar de reacties, gezichten, lichaamstalen enz. Het valt allemaal erg mee. Reacties krijg je niet van degenen die slechts quasi stiekem richting je knieën kijken. De reacties die ik wel kreeg zijn gek genoeg, allemaal van mannen in mijn eigen leeftijdscategorie. Dat zijn ook degenen die het niet raar vinden. Bij verschillende gesprekken bleek dat die mannen het eigenlijk ook wel wilden maar niet durfden uit een soort schaamte of dat hun vrouw er niet achter stond. Rotopmerkingen zijn uitgebleven. Op de fiets viel het de meesten niet eens op dat ik een rok droeg. Juist met het mooie weer denkt men dat de man een korte broek draagt en gewoon niet verder kijkt. Heerlijk dat ik me steeds vrijer voel een rok(je) te dragen.

  • Esthelle Lego

   Hoi Rinus,

   Ik ben blij met deze opleving. Dit is een mooi begin. Voor de man als rokdrager en voor jou zelf, als persoonlijke overwinning.

   Daar ik weinig rokjes heb kunnen dragen deze zomer, doet het mij extra deugd dat jij dat nu een beetje voor mij hebt gedaan.

   Volgende zomer weer!

 • Rinus

  Hoi Esthelle,

  Leuke reactie van je. Zeker, volgende zomer weer. Maar ook deze winter zal ik het niet nalaten regelmatig een rok te dragen. Je snapt wel dat ik dat dan doe in combinatie met een legging of panty hoewel blootbeens natuurlijk het lekkerst blijft.

 • Pingback: You Like This-jes Dag | Anders of Niets


Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

lees ook de volgende gerelateerde posts: • Wallpapers
 • Tags

 • RSS Vibrational Being