Liever Niet

vondelpark-vannachtHij was het allemaal al weer een beetje vergeten. Ook al speelde het altijd wel mee op de achtergrond, echt bewust was hij er niet mee bezig. Maar sinds een week, sinds dat ene voorval, kwam dat oude vertrouwde gevoel weer terug. Het gevoel van spanning, enthousiasme en een soort ongedurigheid. Wanneer weer? Wanneer zie ik haar weer, spreek ik haar weer, wat zou ze zeggen?

Het mag niet. Het kan niet. Het is er niet. Wat een geweldig gevoel! Alles wat niet mag en er niet is en er toch wel is. Is het er wel? Zodra hij hieraan denkt, verliest hij voor een moment de grijns van zijn gezicht. Eén moment maar, want het spel is er en dat is het grijnzen meer dan waard. Terwijl hij voor zich uit zit te grijnzen, beginnen er scenario’s in zijn hoofd te spelen, worden en mogelijkheden onderzocht en kansen berekend. Wat is de volgende stap?

Een nochalante e-mail is de oplossing. Het nochalante antwoord daarop is een bevestiging. Het uitlokken van uitspraken en gedachtes is de volgende stap, wel subtiel natuurlijk, het blijft een spel. Ze is adrem, brutaal, vraagt terug. Een prettige verrassing en de conversatie proeft naar meer. Meer, mét alcohol bij voorkeur. “Wat drink jij al zoal …” Alcohol, veel, alles, roep maar. Soms is het allemaal erg makkelijk.

Het word wat later… zegt de sms. Nog fout geschreven ook! Dat bovenop het feit dat ze me hier laat wachten. Het moet wel de moeite waard zijn. Zou het de moeite waard zijn? Wat hebben we nou gemeen? Ze is jong, ziet er leuk uit, heeft het, onee ze heeft inhoud. Ach, we drinken wat, dan hebben we dat gehad. Maar ondertussen laat ze me wel wachten en zit ik hier in een bar die me niet aanstaat. Zolang ze maar niet afbelt. Mijn bier slaat dood, wat een drama! … Ze is er … 

Bier, sigaretten, nietszeggende conversaties, leuke anekdotes, verbazing, gelach. Het is zowaar gezellig. Na wat biertjes smaakt het bier naar meer en de twee lopen buiten door de regen richting de cocktailbar. Voor de dame een Cosmopolitan en voor mij … ? De heer wil  graag een Wiskey Sour. Lust ik dat? Ja, dat is helemaal jouw drankje. Na een proefronde, een Cosmo en een Sour later, begint de klok steed sneller te tikken.

Ik rook niet, mag ik een sigaret? Mijn laatste tram is net weg. Het wordt morgen een kutdag, laten we er een extreme kutdag van maken. Ik ben morgen ziek, ik heb morgen afspraken. Volgens mij ben ik dronken, ik lust er nog wel één. Zullen we maar eens naar huis gaan? Het was gezellig. Ja, erg gezellig. Succes morgen. Jij beterschap.

In vlagen van alcohol en herinneringen belandt hij in bed. Wat er precies gebeurd is, is hem niet duidelijk. Een email de volgende dag maakt het geheel nog verwarrender. Hij weet niet wat hij van haar moet maken.

Mag ik je nooit meer zien, ik kan de spanning niet aan.

 

AMVA, maart 2005

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *