mrt 04 2009

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het plan van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) om werklozen die langer dan een jaar WW ontvangen, vanaf 1 juli te verplichten elke baan die wordt aangeboden te accepteren.
Zitten de werkgevers hier wel op te wachten? Los van het feit dat het wellicht zal schelen in de WW premies kan het zeker voor leuke situaties gaan zorgen.

Laten we het voorbeeld van de hoogleraar erbij pakken. We laten hem als conducteur werken bij de NS. De NS kennende zullen ze zeker gebruik maken van deze regeling, want wie wil er tegenwoordig nog conducteur worden?! Je moet er toch niet aan denken dat deze man, die vorig jaar nog aan de universiteit de werking van cochleair implantaat uitlegt aan gemotiveerde derdejaars geneeskunde studenten, nu respectloze pubers moet gaan aanspreken om vooral niet met hun voeten op de bank te zitten. Je kunt zelf wel invullen tot welke communicatiestoornissen dit kan leiden. Ik zie de koppen in de krant al: Conducteur opgesloten op het toilet door jongeren.

Nog mooier wordt het als het kabinet de wachtgeldregeling hier ook in mee gaan nemen. Ik weet het, een utopie, maar wat zou het mooi zijn. Ella Vogelaar die achter een maandje of 8 de telefoon opneemt in het callcenter van je zorgverzekeraar. Als je vervolgens een paar lastige vragen stelt doet ze er vervolgens het zwijgen toe. Zij zal zeker haar targets niet behalen betreffende maximale beltijd per klant.

Om een lang verhaal kort te maken. Mooi bedacht van het kabinet, maar veel werkgevers zitten niet te wachten op dit soort constructies. Alleen al omdat de meeste functies gestoeld zijn op specifiek personeel en je mensen vooral moet laten doen waar ze goed in zijn. Conclusie: kansloos!

Tags: , ,
Categoriën: Hoop Doet Varen
  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Grubb Tip dit artikel! Plaatsen/stemmen op Bligg.nl Wat vinden wij over... Voeg toe aan TagMos.nl Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter
 
  • http://www.andersofniets.nl Mr Brown

    Ik vraag mij af of dit waar is, aangezien de verplichting bij de sollicitant ligt. En niet bij de werkgever. Dus als de werkgever de persoon niet wil aannemen, is het toch niets aan het handje?

  • To belg or not to belg

    Wordt een ander verhaal bij de goedkope seizoenskrachten (lees Polen). Je mag deze pas inhuren als je geen Nederlands personeel vindt. Die vergunningen kunnen ze dan dus shaken en zo word je verplicht straks de duurdere WW-ers in te huren. Want zij mogen geen nee zeggen.


Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

lees ook de volgende gerelateerde posts:  • Wallpapers
  • Tags

  • RSS Vibrational Being