Kopje Koffie Erbij?

sex_at_work33 procent van de vrouwen heeft het wel eens met een collega gedaan! Dit is het nieuwswaardige resultaat van een onderzoek van het blad Vrouw onder haar lezeressen.

Het onderzoek geeft wel netjes aan dat het hier om “seksuele intimiteiten buitenshuis” gaat, zijnde vreemdgaan. Dat is wel storend. Maar dat menschen met elkaar batsen en collega’s zijn, dat is weinig verrassend. Mocht Vrouw met ‘buitenshuis’ geen vreemdgaan bedoelen, dan is het onderzoek helemaal te verwaarlozen als nieuwswaardig.

Natuurlijk neuken we collega’s. Je zit verdulleme 25 tot 40 uur op elkaars lip (pun intended)! De meeste relaties bloeien op op de werkvloer. Frustraties moeten geventileerd worden en welk een betere en plezierige manier dan een collega te batsen op de kopieermachine, op het bureau van je baas, op de toiletten, achter de receptie of in de postkamer.

Op de werkvloer ketsen is een optie, maar je kunt ook voor de extra spannende bumping uglies optie gaan buiten kantoor. Aardbeien van elkaars lichaam eten tijdens de lunch, roomservice bestellen in dat heerlijk foute hotel langs de A10, op het parkeerterrein of in de parkeergarage in die geile lease Audi A4.

Nou, wat plastisch allemaal weer. Je komt gewoon dichter bij elkaar op de werkvloer. Zoveel tijd breng je samen door, je gaat vanzelf dingen delen, op zoek naar overeenkomsten of juist de tegenstellingen. Je deelt sowieso het werk al en je weet allebei precies waar je het over hebt als je over je werk wilt praten. Over wie je het precies hebt als je andere collega’s aan het becommentariëren bent. Het is makkelijk, je hoeft weinig uit te leggen en het is de verboden vrucht, het mag eigenlijk niet. Vreemd taboe is het eigenlijk. Niets menselijks is ons vreemd, we zijn kuddedieren, we zoeken elkaar op, we zoeken gelijkgezinden. Dat is het collega-ketsen voorbij.

Okay okay, bevorderlijk voor de productiviteit is het niet. Als de relatie uitgaat of er wordt niet meer geswaffeld dan is het vervelend. Maar het is wel easy acces, een visvijver vol. En het constant elkaar zien, aan kunnen raken, ruiken, fantaseren…

Of! Het kan natuurlijk ook aan de stropdassen liggen…