Good Knight MacGyver

macgyver

OhMiGod! Het gaat gebeuren. Het is echt zo. Mijn held, mijn voorbeeld, mijn eerste televisieliefde Angus MacGyver komt on the big screen.

MacGyver the movie. MacGyver, de man die met een paperclip, een elastiekje en zijn riem elektriciteit op weet te wekken, waardoor hij het slot van de stalen deur van de bunker waarin hij gevangen zit open krijgt. MacGyver die compleet zonder enige rede alle mensen te hulp schiet, waarbij het niet duidelijk is wat zijn baan nou eigenlijk is.

De jaren ’80 hebben aardig wat vermakelijke actie series voort gebracht, maar beter dan MacGyver wordt het niet. Nu we weer volledig in een retro eighties hype zitten, kon dit natuurlijk niet uitblijven. Gelukkig maar! En nee, Richard Dean Anderson, de acteur die MacGyver neerzet, is niet te oud. Als Harrison Ford Indy nog kan spelen, kan Richard zeker Angus nog spelen. Hij heeft nog jaren het scherm gesierd als Colonel Jack O’Neill, in Stargate SG-1 (the series). En darn, dat deed mij ook deugd. Hoewel dat natuurlijk niet de semi autistische, iet wat vreemd intellectuele, licht contact gestoorde MacGyver is die ik het liefst zie.

macgyver1

Okay, okay, het haar. Maar het waren de jaren ’80. We vergeven het hem. En de stylisten op de set.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Mb9lYTJx0fs

Voor wie het niet kent (schaam je!) of voor wie het vergeten is (no way!)

httpv://www.youtube.com/watch?v=77ar1WjNCHg&feature=related

Briljante reclame. Zo hoort het.

Het is dat ik alle seizoenen (nog) niet op dvd heb. Anders ging ik ze per direct allemaal nog een keer kijken om (nog meer) in de stemming te komen. Good Knight MacGyver, een zeer spannende dubbele aflevering is nog immer mijn favoriet. Waar we eindelijk zijn voornaam te weten krijgen. Mijn eerste carrièrekeus kwam door MacGyver; ik wilde de eerste vrouwelijk MacGyver worden. Helaas bleek op de middelbareschool dat ik volledig geen aanleg heb voor welk B-vak dan ook. Discalculie noemen ze het ook wel. Ik zal het dus echt van de serie moeten hebben. En dan nu eindelijk ook de film.