mrt 03 2009

Het is overal om ons heen te zien, de economische crisis mept om zich heen. Zo ook “bij ons” op het uitzendbureau. Altijd grappig om te zien. Aan de “inkoop-kant” heb je 2 soorten potentiële uitzendkrachten. De mensen die via internet op vacatures reageren en de mensen die de vestiging binnen komen wandelen. Over de eerste groep mensen zal ik niet te veel woorden vuil maken. Vaak solliciteren zij gericht op een branche of op bepaalde functies.  Ze weten wat ze willen en wat hun mogelijkheden zijn.  De tweede categorie, de binnenlopers, is een stuk interessanter en frustrerender.
Veelal van het niveau tokkie, opent de deur van de vestiging, sloft binnen, stinkend naar 5 dagen ongewassen zweetlucht. Als gemotiveerde intercedent loop je met de moed in de schoenen op deze persoon af, heet hem ha(r)telijk welkom en vraagt wat je voor hem kan doen. Dan komt de onvermijdelijke zin:  “Jah, ik ben op zoek naar werk”. Lijkt me nogal logisch. We verkopen geen brood en hier zijn ook geen kappersstoelen. Maar vooruit, we hebben niet voor niets zo’n uitgebreide training gehad. Volgende vraag dan maar: “Wat voor werk zoek je precies”.  Waarop steevast het volgende antwoord volgt:  “Jah, maakt eigenlijk niets uit”. Dat is vaak het moment, afhankelijk van het tijdstip op de dag en het aantal tokkies dat voor hem waren, waarbij langzaam aan de tenen in de schoenen beginnen te krullen. Maar goed, alles voor de goede zaak: “Heb je werkervaring in een bepaalde richting ?”. Hierop begint de potentiële uitzendkracht een beetje te draaien. Je raad het antwoord waarschijnlijk al:  “Jah, ik heb eigenlijk van alles wel gedaan”.  Dat is het moment waarop de spreekwoordelijke klomp breekt en je dus helemaal geen zin meer hebt in welke manier van communiceren met een derdelijk persoon dan ook.  Voor de vorm geef je hem dan nog wat aandacht,  je kijkt of de stagiaire vrij is en laat hem inschrijven. Om jezelf in te dekken spreek je af dat de bewuste persoon je nog belt of iets komt langsbrengen. Grofweg 99% doet dit niet en kun je na 3 dagen weer uitschrijven. Met de overige 1 % doe je nooit meer wat.

In tijden van krapte op de arbeidsmarkt ( tot oktober 2008)  vielen ze niet zo op. Echter nu het CWI / UWV overuren draaien met de WW-aanvragen, weten ze ons weer te vinden. Het ergste van alles is. Je kan er dus niets mee in de arbeidsmarkt en hetworden er steeds meer. De drop-outs van school,  de herintredende WAO-ers,  de huisvrouwen die eindelijk weer eens naar buiten mogen, de notoire WW-ers en de vaste klanten van de bijstandsbalie. Dus mochten we deze crisis achter een tijdje  te boven komen dan kunnen we in elk geval rekenen op een aantal ongemotiveerde uitkeringstrekkers erbij. Tegen de tijd dat er weer banen zijn zal het potentieel aan gemotiveerde arbeidskrachten wederom afgenomen zijn. In het kader van de vergrijzing is dit natuurlijk een geruststellende gedachte. De beroepsbevolking zal steeds meer voor deze groep moeten gaan inspringen middels belastingen en andere onzin die debeleidsbepalers verzinnen. En dat allemaal omdat deze mensen vooral niet willen werken. Ik wil dan ook aan iedereen vragen die dit stukje leest en dergelijke figuren kent: “Spoor ze vooral niet aan om werk te zoeken!”. Dit om geruchtmakende koppen in de krant te voorkomen: “Notoire uitkeringstrekker door raam geslagen door medewerker uitzendbureau.” Bedankt alvast!

Tags: , ,
Categoriën: Hoop Doet Varen
  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Grubb Tip dit artikel! Plaatsen/stemmen op Bligg.nl Wat vinden wij over... Voeg toe aan TagMos.nl Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter
 
  • fen

    Wat een geweldig verhaal zeg………mischien zou t een strak plan zijn als je zelf eens wat uitzendburos binnen loopt en een ander baantje zoekt ….in een worsten fabriek ofzo….krijgt iemand anders de kans om wel op een normale manier met mensen om te gaan….ps mischien heel mischien hoor hebben die moeders wel een aantal jaar voor hun kinderen gezorgd ? …en by the way je klinkt ook niet als iemand die de kracht heeft iemand door een raam te slaan……Enjoy your life


Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

lees ook de volgende gerelateerde posts:  • Wallpapers
  • Tags

  • RSS Vibrational Being