Music Stats I

(y) playlist op LastFM

Stukjes Lego geïllustreerd. Met muziek!

Meest gedraaid de afgelopen 7 dagen:

 1. Coldplay – Viva La Vida
 2. Silver Jews – Sleeping is the Only Love (Met stip op 2)
 3. Badly Drawn Boy – The Long Way Round (Swimming Pool)
 4. Dolly Dots – Love Me Just a Little Bit More
 5. Coldplay – Clocks
 6. Shane Shu – The Way She Talks to Me
 7. Frank Sinatra – I Get a Kick Out of You
 8. Arctic Monkey – When The Sun Goes Down
 9. Robbie Williams – Tripping
 10. Edwyn Collins – I Never Met a Girl Like You Before

Gelukkig bestaat er een website (www.last.fm) voor nerds, muzieknerds, die netjes bijhoudt wat je allemaal luistert. Daar worden dan lijstjes van gemaakt en zo kun, compleet nutteloos, bekijken wat je zoal geluisterd hebt. De website levert ook de mogelijkheid tot muzikale vriendjes maken, vergelijkbare artiesten als waar je naar luistert, maar nog niet geluisterd hebt, concerten die bij je muzieksmaak passen en zogenaamde radiostations, waar je soort gelijke muziek kunt beluisteren. Kortom, ik ben er uren zoet mee.

Ik heb dus een radiostation (playlist) met mijn favoriete nummers. Overzichtslijstjes waarin ik kan zien aan welk nummer ik het meest hang, welke artiesten mij het meest bekoren en hoe goed ik bij mensen pas, op muziekgebied.

Meest gedraaid all time:

 1. Coldplay – Viva La Vida
 2. Coldplay – Don’t Panic
 3. Kings of Leon – Sex on Fire
 4. Rilo Kiley – Breakin’ Up
 5. David Gray – Please Forgive Me
 6. Snow Patrol – Run
 7. Damien Rice – 9 Crimes
 8. Death Cab for Cutie – I Will Possess Your Heart
 9. Fiction Plane – Presuppose
 10. Sia – Breathe Me

Leuke noot in het geheel is het aantal “unieke artiesten” die ik luister. Van afgelopen week ziet dat er zo uit:

Unique Artists: 201
Total Tracks: 311
Total Plays: 394

Mijn luistercijfers per band zijn niet denderend, maar single artists doen het goed. Dit voornamelijk omdat ik alles op shuffle gooi. Zodat ik alles kan horen. En niet constant dezelfde stem of stijl. Die radio in mijn hoofd moet gevoed worden of beter gezegd, verrast worden. Ik luister natuurlijk wel complete albums en meer van één artiest, maar als snel ik heb toch een aantal favoriete nummers waar ik dan meer aan blijf hangen.

LastFM schijnt nog meer kekke features te hebben, die ik nog niet gebruik, of niet helemaal het nut van inzie. Maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Voor mijn eigen vermaak en algemene kennis, zal ik iedere maandag mijn Music Stats posten.

Lijstjes, omdat het kan.