feb 19 2009

 
Kutjaar

2009

Het jaar is pas net begonnen en ik ben het nu al spuugzat. En dat is toch vrij knap want ik was me toch een partij blij dat 2008 afgelopen was na alle Obama-hosana.

Want voor het geval je het nog niet wist, we gaan er allemaal aan dit jaar en als jij dat miraculeus weet te ontlopen dan wordt dat sprankje leven waar je je nog aan vast wist te klampen uitermate miserabel. Het wordt dagelijks in overvloed over je uitgestort via alle media dus het is echt waar. Zo zat ik gisteravond even lekker thuis na een dagje ploeteren, compleet met wat ranja en Euro-shopper chipjes, koter in bed, vrouw opgerot naar zolder en ik dacht: he even lekker een momentje voor mezelf en plofde op de bank om het nieuws te bekijken. En ik aanschouwde de aankondiging van De Grote Depressie: beelden van werkverschaffingsprojecten, mensen zonder vreten, lijken in Amsterdamse grachten, tig grafieken waarin vertoond werd dat het nog veeeeeeel slechter gaat nu en straks dan in de beruchte jaren ’30 en de waarschuwing dat dit nog pas het begin is.

Want, dames en heren, we krijgen een krimp in ons Bruto Nationaal Product van verdullemme 3,5%! Drie en een half procent! Godverredomme ik zeg het maar nog een keer: 3,5%! Dat is al 80 jaar niet voorgekomen en we worden hiermee teruggeworpen naar het niveau van zeg… eh… 2006. Nu ben ik al wat ouder en kan ik me de bloembollenvreetjaren 2006 nog goed herinneren en daarom heb ik besloten zelf ons bedrijf maar alvast te sluiten (ik gun dat lolletje niet aan de fiscus), bloembollen in de tuin te gaan kweken en nog wat extra ammunitie voor mijn zwart kruid geweer in te slaan. Je moet toch voor jezelf kunnen zorgen in de komende pikzwarte jaren. En dan te bedenken dat het toch wel weer tot 2010 gaat duren voordat we er weer bovenop komen! Vanaf nu is het dus ieder voor zich en ik zit te wachten op de ineenstorting der democratie van 1 van onze grotere buurlanden zodat er tenminste weer eens een lekker potje geknokt kan worden op het continent, dat is immers al weer veels te lang geleden.

Maar goed, uiteraard ben ik vooral alle hysterische berichtgeving eromtrent spuugzat. Ja er is een probleem met het financiele systeem en ja de kans is erg groot dat het lastige jaren gaan worden qua cash maar op de manier waarop er nu over bericht wordt gaat zelfs de grootste optimist investeren in een touw en wankel trapje. Kappen dus met dat gegil, gun de politiek de tijd om maatregelen te treffen die gebaseerd zijn op feiten en onderzoek en dan sal alles rech kom.

En zo niet dan heb ik lekkere bloembollen te koop.

PS. Hoeveel mensen gaan er op wintersport morgen?

Tags: ,
Categoriën: Hoop Doet Varen
  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Grubb Tip dit artikel! Plaatsen/stemmen op Bligg.nl Wat vinden wij over... Voeg toe aan TagMos.nl Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter
 
 • http://www.topique.nl/wp Mr Brown

  Lekker deprimerend stuk. Ik zou bijna aan de prozac gaan. De politiek wat gunnen? Beslissingen gebaseerd op feiten? BWUHAHAHAHA….

  En nee, ik ga niet op wintersport. Het is me allemaal te duur. ;w.

 • http://www.belg.nl Belg

  Verdoemme, lekker stukske! Ge hebt me mijn topique weggekaapt!
  Enne ik haat wintersport.

 • De Onnoembare

  Ik gaat ook niet op wintersport want ik mag van de fiscus het land niet verlaten!

 • http://www.topique.nl/wp Mr Brown

  Ik mag van Geert het land niet meer uit. ;(.

 • De Onnoembare

  Hm, geen smilies hier verdomme! :(

 • De Onnoembare

  Oh toch wel 8-)


Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

Warning: preg_split(): Compilation failed: lookbehind assertion is not fixed length at offset 14 in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 130

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/on25511/domains/andersofniets.nl/public_html/wp-content/themes/andersofniets/functions.php on line 132

lees ook de volgende gerelateerde posts: • Wallpapers
 • Tags

 • RSS Vibrational Being